Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Şizofrenleri anlamak için mutlaka görün

Havaların soğumasıyla birlikte artan etkinlik trafiği sanatseverleri oldukça mutlu etti. Sergiler, konserler ve festivaller; Ekim ayında meraklılarını bekliyor. Sizin için öne çıkan etkinlikleri derledik. İşte bu ay gerçekleşecek kültür-sanat olaylarından bazıları...

ŞİZOFREN SERGİ
Oyuncu Arda Kural'a şizofreni teşhisi konulmasına çok üzülmüştük ama hiçbirimizin onun ne yaşadığı ve ne hissettiğiyle ilgili tek bir fikri yoktu. Şizofrenlerin aslında yakınlarımız olabileceğini varsayarak onları anlamaya çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar birçok sergi gezmişsinizdir ama bir şizofren sergisi olduğunu duyduğunuzu sanmıyorum.
Şizofreni konusunda toplumun farkındalık ve bilgi düzeyini artırıp hastalara destek sağlamak için Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan bu yenilikçi sergi, 16-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze'de, ziyaretçileriyle buluşacak.
Sergide yer alan empati kabini sayesinde şizofreni hastalarının beynine yolculuk yapabileceksiniz. Öözetle şizofren dostlarınızı anlamak hiç zor değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA